Uusia polkuja

25.08.2020

 Muutos voi pelottaa, ahdistaa, jännittää. Muutos tuo mukanaan aina jotakin uutta. Olisiko se uhka vai mahdollisuus. Joskus unelmoimme paremmasta huomisesta, uskaltamatta tehdä sen eteen muutoksia. Toisinaan taas pakonomainen muutos voi tuoda sen mahdollisuuden, askeleen, jota emme ilman ulkopuolista tekijää olisi olleet valmiita ottamaan.

Uusi polku voi myös tehdä askeleistamme kevyempiä, arjestamme helpompaa. Voisiko uuden polun ja uudet askeleet sovittaa siihen olemassaolevaan. Olisiko se muutos ajatuksissamme, toisenlainen näkökulma omaan arkeen. Tässä ja nyt.

Ratkaisu voi olla yksinkertaisempi kuin itse aavistaakaan, joskus vain tarvitsee jonkun toisen, jonka kanssa voi miettiä uusia näkökulmia. Tähän ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti voi olla apuna silloin, kun tuntuu, että itse junnaa samojen ajatusten kanssa paikallaan. Hän kysyy sellaisia kysymyksiä, joita ei ehkä itse tulisi miettineeksi.

Ehkäpä omaa polkua voisi miettiä vaikkapa jonkinlaisen unelmakartan kautta - mitkä ovat ne unelmat, joita tavoittelen. Unelman ei tarvitse olla suuren suuri, lottovoittoon harva yltää, olkoonkin unelmana harmoninen arki ja sisäinen rauha. Sen saavuttaminen arjessa olisi oikeastaan lottovoittoakin arvokkaampaa.

Aion olla tässä ja nyt. Nauttia hetkestä, tehdä uskaliaasti muutoksia ajatuksiini.