Työpaikkaterapeutti

24.08.2020

Mitäpä jos työpaikallasi olisikin työpaikkaterapeutti? 

Hän olisi matalalla kynnyksellä saatavilla joko päivittäin tai tiettyinä päivinä viikosta. Hänen juttusille voisi mennä olipa sitten huoli omasta ahdistuksesta, kotinuorison villistä vapaa-ajan vietosta, korona-ahdistuksesta, ruuhkavuosista, ikääntyvien vanhempien hoidosta, työpaikan ilmapiiristä, perheenjäsenen riippuvuussongelmasta, taloudellisista huolista, ihan mistä tahansa ...

Voisi vain mennä ja avata sanaisen arkkunsa - ja olisi joku, jolle luottamuksella puhua. Puhua, niin ei tarvitsisi yksin vatvoa yökaudet asiaa. Ehkäpä löytää uusia näkökulmia ja ratkaisuja asiaan.

Se olisi sellaista ennaltaehkäisevää toimintaa, joka parantaisi työssäjaksamista ja kenties ehkäisisi työstäpoissaoloja.

Onhan niitä työpaikkapastoreitakin, miksipä ei työpaikkaterapeutti tai työpaikkasossu - jossain näin jo onkin.

Meille sosiaalialan ammattilaisille ja koulutetuille opettajille ja terapeuteille moni asia voi olla selkeää, mutta juuri sellaisen asian kanssa, joku toinen painii. Miksipä tieto ja osaaminen ei olisi helpommin saatavilla.

Joskus ne ajatukset ja arjen huolet voivat olla pienellä ratkaistavissa, mutta ilman ulkopuolista apua, niistä voi syntyä turhan suuria huolia.

Tällaiseksi terapeutiksi voisin itse lähteä, näen tälle niin paljon tarvetta.