Olipa kerran...

31.08.2020


Olipa kerran alkavat sadut. Tarinat, joissa on onnellinen loppu ja lopuksi voi sanoa sen pituinen se.

Mitäpä jos kertoisit omasta tämänhetkisestä elämästäsi satuna ...olipa kerran mikä? missä? Mitä hänelle tapahtui. 

Jos yöllinen haltija saapuisi ja herättyäsi kaikki olisi toisin, sillä tavalla kuin sinä haluaisit olevan. Mikä olisi muuttunut kun aamulla heräät? Kun avaisit silmäsi, mistä ensimmäisenä huomaisit tilanteen muuttuneen? Olisiko jokin toisin jo aamutoimien aikaan, vai vasta käveltyäsi töihin, opintoihin vai kuinka? Vai vasta illalla saapuessasi kotiin. Mitä muuta olisi muuttunut.

Olisivatko haltijan tuomat sadunhohtoiset asiat sellaisia, että niitä tapahtuu vain saduissa. Voisiko niistä ottaa joitain asioita jo tähän oikeaan elämään. Voisiko sitä kohden lähteä pienin askelin.

Jos haltija teki sinusta lottomiljonäärin, en kuitenkaan suosittele, että laittaisit panoksesi lottoamiseen. Mutta huomasitko jotakin sellaista uudessa elossasi, jota voisit arkeesi tuoda. Kuka puhui harmonisemmin, kenellä oli rauhallisempi olo, oliko joku jossakin muualla kuin tänään, miksi? Miten tuon tilanteen voisi saavuttaa. Olitko itse tai oliko joku muu tyytyväisempi, mihin, miksi, mikä oli muuttunut?

Joskus on kiva unelmoida ihan sellaisia lentäviä unelmia, joissa ei ole toteutumisen mahdollisuuttakaan. Mutta kun tarkemmin miettii sitä lottomiljonäärinä oloa, huvipurren kannella Havaijilla - niin mikä siinä on toisin. Onko se sittenkään se huvipursi tai Havaiji, vai onko se joku mielentila, jota ajattelet kokevasi siellä huvipurren kannella. Millä tavoin sen mielentilan saavuttaisi tänne lähemmäksi nykyhetkeä. Olisiko se lähempänä kuin osaat juuri tänään ajatellakaan. Uskommeko olevamme onnellisempia, jos meillä olisi sitä tai tätä, tai asiat olisivat niin tai näin. Jos saavuttaisimme tuon asian, olisiko onnea enemmän? Materiasta se tuskin löytynee, uusi sohva ei onnen jatkuvuutta kenties takaa. Mutta olisiko jokin muu sellainen muutos elämisentavoissa joka sen onnen toisikin vähän pidemmäksi aikaa.

Laita silmäsi kiinni, mieti yöllistä haltijaa ja pieniä askelia ...Olipa kerran ...

Tällaisia ajatuksissa tänään.