Hei kuka mä oon?

04.09.2020


Oletko joskus miettinyt kuka minä oikeastaan olen? Mitä Sinulle itsellesi kuuluu. Mitä kautta itseäsi katselet tahi arvostat. Näetkö itsesi äitinä, puolisona, työidentiteetin kautta, oletko kenties jokin universumin luoma laajempi kokonaisuus. Millä tavoin itseäsi puhuttelet. Tiedätkö mitä tahdot tai mihin suuntaan kulkea, vai onko tahtosi muodostunut arjen velvollisuuksien mukaisiksi, samaten suunta. Tuntuuko, että ei ole unelmia tai unelmia olisi, mutta niiden toteuttaminen ei ole mahdollista. Elämä näinkin on hyvää.

Mielenkiintoisia kysymyksiä. Harva sitä tällaisia päivittäin miettii. Yhtenä päivänä huomasin kuitenkin miettiväni, että mitä oikeastaan haluan ja olenko haluamallani polulla, vai onko valitsemani polku haluni vastainen. Sain haastettua itseni mielenkiintoiseen keskusteluun itseni kanssa. Huomasin, että suunta on oikea, mutta askeleita voisi ottaa hieman suorempaankin, jättää ne sivuaskeleet vähemmälle.

Avain tuohon suoraan askellukseen löytyi fokusoinnista, tavoitteen kirkastamisesta. Mikä on tavoitteeni nyt ja tässä, mikä on toivomani suunta vuoden kuluessa, entäpä kahden. Minkä pienen askelluksen voisin nyt tehdä, että tavoitteeni olisi lähempänä toteuttamistaan. Huomasin, että ei se askel suuren suuri tarvitse olla, pääasia, että sen ottaa. Taas tuli tyytyväisempi olo. Olinhan kuunnellut itseäni.

Milloin Sinä siellä pysähdyit hetkeksi ja kysyit kuka minä olen ja mitä tahdon, mikä on haluamani suunta.

Pienillä askeleilla voi olla suuri merkitys. Älä siis epäile pienten tekojen voimaa. Pysähdy kuuntelemaan itseäsi.